Se non e vero, e ben trovato!

Dl Bogdan Tiberiu Iacob de la Inpolitics publica o biuterie de post, o aplicare a teoriei conspiratiei de la care ar avea de invatat toti cei care ar vrea sa scrie un thriller.

Uitati aici, chiar mi-ar parea rau sa nu cititi asta

http://inpolitics.ro/romania-teren-de-lupta-intr-un-nou-conflict-sua-vs-germaniarusia_18429893.html

Vorba italienilor (pe vremuri parteneri in singura Axa careia nu-i era rusine sa-si spuna numele): Se non e vero, e ben trovato! (Daca nu e adevarat, e bine gasit sauconceput!)

Dupa umila mea parere nu prea e asa. Sigur ca nu am nicio proba si nu am nici toate elementele, dar consider ca articolul respectiv este in cel mai bun caz o diversiune.

SA va spun de ce: Victor Ponta nu a fost in niciun caz agreat de vreo factiune a administratiei americane (observati ca presa romana are obiceiul sa spuna X. este sprijinit de americani atunci cand are cel mult sprijinul unuia dintre actorii relevanti din administratie, asta cand nu da mana cu un personaj care nu inseamna nimic la DC, dar este plimbat mai mult prin Romania).

Dincolo de participarea la «evenimentele » din vara lui 2012 Ponta a iritat anumite cercuri din SUA (si Europa) prin participarea la Soci (unde a stat la masa cu Ianukovici) si prin insistenta cu care a curtat China in intentia de a gasi niste bani de adus in Romania. Prin urmare la inceputul lui 2014 Ponta nu era deloc agreat, nici de administratia Obama, nici de catre vreo factiune importanta a organelor americane.

Asa ca hai sa va dau un alt scenariu : la un moment dat Marele Licurici s-a hotarat sa scape de conducatorii unei hai sa-i spunem tari din estul Europei. Erau prea imprevizibili si iresponsabili. Poate erau baieti buni dar Licuriciul avea destule pe cap decat sa suporte primadonele respective. Asa ca a incurajat crearea unei alternative. Nu s-a facut peste noapte, ci pe parcursul unui an si jumatate – doi si cu spriji larg din interior. USL a fost destructurat, Crin Antonescu inlaturat discret (poate i s-a aratat pisica, poate i s-a facut lehamite) iar la alegeri a castigat un dark horse care prezinta avantajul unui reset in situatia complicata din regiune. Sigur, nu am nici eu probe foarte solide, dar nici dl Iacob…

To be continued vorba serialelor din tara Licuricilor…

Etichete:,

Despre Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un comentariu

etimpu.wordpress.com/

etimpu.wordpress.com I Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur