Decadenta

Nu am mai scris de doua luni. Vara asta a fost plina pentru mine. Am schimbat serviciul si casa asa ca numai de blog nu mi-a ars. La partea buna e ca in luna septembrie am avut o vacanta lunga in care am vazut tot sudul Romaniei, de la Orsova la Mangalia. La anul ne-am promis sa vedem Moldova, de la Focsani la Cernauti, eventual sa trecem si Prutul.

In peregrinarile noastre am descoperit, intr-un sat uitat de lume o casa distrusa care distona complet cu peisajul. La carciuma din sat intrand in vorba cu localnicii ramasi aici sau veniti in vacanta din Italia si Norvegia, mi-au spus ca a fost conacul unui boier local (nu au fost in stare sa-mi dea vreun detaliu despre numele lui), dupa care comunistii l-au transformat in sediul CAP.

Nimeni din sat nu e interesat sa preia constructia dar spre cinstea lor nu au demolat-o spre a fura ce se mai putea utiliza.

Acum fostul conac si sediu al CAP, se degradeaza maiestuos ca un simbol al abandonarii satului romanesc atat de catre autoritati cat si de catre societate.

Image1481 Image1482

Reclame

Etichete:

About Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

etimpu.com | Amintiri din Trecut

Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur

%d blogeri au apreciat asta: