Sfarsit de capitol

Mi se pare ca Bellu Zilber dadea ca exemplu al fortei de asimilare a poporului roman faptul ca in timp ce Carol I dadea doua degete primilor ministri si-I tinea la distanta, pe Carol al II lea il anunta subreta cand ajungea la amanta: A venit conasul!

Istorioara e hazlie insa are si un revers: in prezent nu mai exista niciun descendent al regelui Ferdinand care sa cunoasca Romania sau limba romana. Descendentii printesei Ileana sunt americani, ai Mariei sunt americano-sarbi iar ai lui Carol al II lea sunt englezi, americani sau prens Paul.

Scriu asta dupa ce Casa Regala Romana l-a exclus pe Nicolae din randul membrilor ei! Acum doua decenii probabil ca as fi fost socat de o asemenea stire. Acum am luat-o ca pe un cancan mai simpatic decat cele cu care e obisnuit publicul roman. Familia Regala Romana s-a complacut intr-o atmosfera de lipsa de transparenta minima fata de public si a refuzat sa comunice cu poporul. Prin urmare si potentialii simpatizanti au intors spatele si au devenit indiferenti fata de ea.

Mai mult, dupa afacerea cu Iliescu de la inceputul anilor 2000 prin care s-a renuntat tacit la revendicarea Tronului in schimbul restituirii proprietatilor, Casa Regala si-a pierdut din farmecul pe care-l avea in primul deceniu de dupa caderea lui Ceausescu. In jurul ei au aparut diversi consilieri despre care nici nu merita sa ne batem capul iar persoana cea mai vizibila este Radu Duda.

Nicolae are 30 de ani si, sa ma ierte Al de Sus, nu a facut nimic in viata lui. Inteleg ca o alteta regala nu munceste (un consilier spune ca ar fi vrut sa se faca trader la bursa) dar macar o facultate ar fi putut sa faca, acolo la el in Anglia.
In afara lui Nicolae mai exista un nepot Michael Torsten de Roumanie Kreuger, baiatul printesei arestate pentru lupte ilegale cu cocosi. Nu stim nimic despre el, poate ca omul, cetatean american doreste sa-si traiasca o viata departe de reflectoare.

Trebuie sa admitem ca Monarhia si Casa Regala sunt doua chestiuni istorice nu mai au decat prea putin a face cu prezentul si viitorul Romaniei.

Reclame

Etichete:,

About Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

etimpu.com | Amintiri din Trecut

Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur

%d blogeri au apreciat asta: