Un sfert de secol

Exact acum 25 de ani am votat pentru prima data in democratie. Am stat 40 de minute la coada ca sa votez impotriva lui Ion Iliescu si sa pun stampila pe PNL la Camera si Senat si pe Radu Campeanu pentru presedinte. La PNL alaturi de Campeanu era tanara garda formata din Patriciu, Tariceanu, Chiliman de la sectorul 1 si Radu Boroianu…

In jurul meu votantii FSN erau aproape beti de fericire ca vor pune stampila pe trandafir… Nici macar nu mai era nevoie de propaganda, Iliescu si Frontul erau plebiscitati dinainte…

Au trecut multe randuri de alegeri dar liniile mari pentru Romania (si pentru comportamentul meu la vot) au fost stabilite atunci. Copiii FSN-ului din 1990 au dominat copios viata politica romana, iar cei care erau impotriva FSN au votat impotriva lui, nu neaparat pentru un proiect alternativ.

Multi romani erau dupa 10 ani scarbiti de democratie (in special dupa marea deziluzie reprezentata de Emil Constantinescu- CDR) si s-au retras din procesul electoral. Am fost mai incet si in 2014 am marcat primele prezidentiale la care nu am participat.

Pentru nostalgici, un material de la ProTV cu extrase din documentarul lui Gulea Piata Universitatii. E mai bun pentru imagini decat pentru atmosfera. Adica da, de acord in Piata Universitatii se protesta (Marian Munteanu, daca va amintiti…) dar societatea romaneasca era clar, majoritar sub vraja cuplului magic Iliescu-Roman. Uitati-va la mitingurile delirante pe care le-a realizat FSN-ul in primavara lui 90 si la lozincile strigate. Acolo era poporul roman in majoritate in acel moment.

Cine nu era in Piata era cu Iliescu. Si asa a continuat…

Reclame

Etichete:,

About Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

etimpu.com | Amintiri din Trecut

Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur

%d blogeri au apreciat asta: