Joe Cocker RIP

A murit Joe Coker, un personaj extraordinar al muzicii din ultima jumatate a secolului XX. A fost un om extraordinar lipsit de fumurile marilor „vedete”. Joe nu a pretins ca e vreun mare autor; majoritatea cantecelor sale erau coveruri dar intr-adevar extraordinare.

Pentru mine va fi mereu legat You can live your hat on, melodie obligatorie in chefurile din primul an de facultate. Pe Joe il admir pentru ca, spre deosebire de majoritatea celor care si-au facut un nume in anii 60, a reusit sa revina in anii 80 si mai mult a reusit sa iasa din alcoolism si abuzul de droguri.

Cred ca cel mai mare omagiu este cel adus, involuntar de actorul John Belushi. Aici un video din 1975 sau 1976 in care Belushi il imita pe Cocker cantand beat pe scena. Clipul este foarte cunoscut in SUA, unde este o marca a culturii populare, mai putin in Europa. Paradoxul este ca la 6 ani dupa filmarea lui John Belushi murea de o supradoza de droguri. Joe Cocker si-a revenit si ne-a mai incantat inca 38 de ani dupa aia. Scuze dar NBC a sters clipul de pe you tube

http://www.veoh.com/watch/v16039034KRFprghT?h1=John+Belushi+-+With+A+Little+Help+From+My+Friend

Succesul a fost foarte mare iar in 1976 au cantat impreuna. Aici un extras din emisiunea Saturday Night Live

Odihneste-te in pace Joe si multumesc pentru You can Live your Hat on!

Reclame

About Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

etimpu.com | Amintiri din Trecut

Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur

%d blogeri au apreciat asta: