Alegeri Europene

Un articol bun despre extrema dreapta europeana, care trage tare in cativa romani (inclusiv de origine roma) ignorand adevaratele bombe demografice din sanul societatilor franceza si britanica 

http://www.george-damian.ro/nu-exista-extrema-dreapta-europeana-doar-multa-ipocrizie-5850.html

Si exemplele ar putea continua. Astfel de bombe exista si in Suedia; 

http://www.thelocal.se/20081219/16458

E doar o parte a povestii. In Franta (si in Marea Britanie dar un pic altfel), toata societatea de la lideri pana la muncitori ofteaza dupa perioada de mult apusa numita Les Trentes Glorieuses (aproximativ din 1945 pana prin 1973), in care toata lumea avea de lucru, un salariu bun si-si permitea o casa si o masina. Perioada respectiva s-a incheiat de mult, iar francezii au mai trait vreo doua decenii pe credit intretinandu-si iluziile ca sunt o mare putere. 

Intre timp vin scadentele, si iarasi societatea de la Sarkozy pana la ultimul lucrator precar se plange de concurenta esteuropeana si de dumping social. Ca respectivii francezi lucreaza 35 de ore pe saptamana prin lege, ceea ce ii condamna sa fie victime sigure ale delocalizarilor nu mai vorbeste nimeni. Si aici e o mare ipocrizie; Sarkozy a fost presedinte din 2007 pana in 2012 dar nu a indraznit sa se atinga de legea respectiva. Oricum n-a fost reales dar demagogia a ramas. Acum intreaga societate este de o xenofobie profunda, dirijata insa impotriva est-europenilor (e mai greu sa te iei de cei care au aceeasi cetatenie cu tine si care sunt chiar periculosi…)

Uitati aici un interviu in Cognac, Franta cu alegatori ai Frontului National. Dincolo de faptul ca alegatorii considera ca romanii (si bulgarii) nu sunt europeni ascultati atent si ceea ce zice consiliera locala a FN; nu vrem Schengen, nu vrem sa ni se fure slujbele, nu vrem alianta transatlantica. Se vede cam ce faina se macina la scoala politica a partidului respectiv. Parca si Neil Farrage spunea ca nu e bine ca a fost starnit ursul rusesc…

Reclame

Etichete:,

About Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

etimpu.com | Amintiri din Trecut

Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur

%d blogeri au apreciat asta: