Ucraina, time-out

In Ucraina se ia o pauza tactica cam ca la baschet. Putin a anuntat saptamana trecuta ca nu vrea sa invadeze Ucraina s-a facut ca-i roaga pe baietii din Donetk si Lugansk sa nu mai organizeze referendumuri.

Guvernul de la Kiev a profitat de interval si a trimis niste tancuri si soldati in estul tarii (cred ca mai degraba pentru consumul alegatorilor decat pentru a cuceri teren), Crimeea ramane ferm in mainile rusilor, situatie acceptata tacit de Kiev si occidentali.

Intre timp, rusii au turat la maximum masina propagandistica.

Si sunt buni, trebuie sa o recunoastem!

Saptamana asta apare in the Guardian, cotidian britanic respectabil, apropiat de Partidul Laburist, un articol mai tare decat tto ce a scris Mandrasescu la Vocea Rusiei: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/13/ukraine-us-war-russia-john-pilger?CMP=twt_gu

Le da tov Pilger cu neonazistii de la Kiev (nu am cum sa-i iubesc prea mult pe nationalistii ucraineni care terorizeaza Bucovina in momentul asta dar e o mare distanta pana la neonazisti…) si cu nici mai mult nici mai putin decat cu „Having masterminded the coup in February against the democratically elected government in Kiev, Washington’s planned seizure of Russia’s historic, legitimate warm-water naval base in Crimea failed”. Si la comentarii un rusnac grohaie cum au ei o zicala ca o data la 100 de ani Europa se uneste impotriva Rusiei dar maica Rusie iese castigatoare. Stai linistit baietas, Europa e impotenta, mai bine te-ai uita la musulmani si la fratii vostri chinezi ca nu e bine de voi, nea Ivane, nu e bine…

La noi Critic Atac s-a transformat dintr-o publicatie care promitea sa aduca in arena niste autori de stanga intr-o porcarie in care apare tot mai multa propaganda ruseasca. Iar trebuie sa recunosc, uneori e chiar de buna calitate… Un exemplu aici:

http://www.criticatac.ro/25497/ucraina-linia-frontului-trece-prin-italia-olga-lena-au-certat/

Cititi atent articolul ca merita; doua muncitoare migrante din Ucraina, una din est si una din vest se cearta pe fondul evenimentelor din tara. Femeia din vest e prezentata ca o „reactionara” care, infamie, refuza sa vorbeasca ruseste si prefera fascismul comunismului sovietic. Estul ucrainean industrializat nu a acceptat nationalismul ieftin al vestului si uite asa a inceput razboiul.

Cum spuneam nu de propagandisti duce lipsa Moscova. Si vor mai aparea in lunile si anii ce vin…

Reclame

Etichete:

About Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

etimpu.com | Amintiri din Trecut

Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur

%d blogeri au apreciat asta: