Ucraina, iar

Pentru moment trupele ucrainene au ocupat un aeroport, unde au ridicat steagul galben-albastru. Urmeaza confruntarile cu adevarat dure, pentru ocuparea cladirilor administrative. Nu neg faptul ca fortele ucrainene ar putea sa le recucereasca. Dar avand in vedere ca se vor confrunta cu oameni in randul carora se afla diversi ofiteri ai GRU, antrenati pentru producerea haosului, care nu ar avea emotii sa impuste cativa civili pe care sa-i poata arata dupa aceea la televiziuni.

Oricum cinismul rusesc nu are limite: sa ii spui Angelei Merkel ca Ucraina e in pericol de razboi civil si sa ceri ONU sa condamne atacurile unor autoritati totusi legitime fara sa clipesti, e o arta grea.

Intre timp cer si transnistrenii independenta si de aici trebuie sa fim atenti.

Problema (pentru noi si basarabeni) e ca daca Putin se multumeste doar cu Crimea si cu distrugerea Ucrainei in forma actuala atunci a jucat prea mult pentru prea putin. In conditiile astea Rusia se vede obligata sa mearga cat mai mult spre vest. Observ ca, pe Internet, Odesa si-a proclamat independenta dar pe teren lucrurile par calme.

Daca va intereseaza situatia la zi, fara prostiile din mass-media va recomand site-ul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa

http://www.osce.org/ukrainemonitoring

Evaluarea de azi e aici

http://www.osce.org/ukrainemonitoring/117777

Aflam ca la Cernauti totul e bine.

In cateva zile vom vedea cum mai evolueaza lucrurile.

Reclame

Etichete:,

About Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

etimpu.com | Amintiri din Trecut

Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur

%d blogeri au apreciat asta: