Ucraina – reteta pentru dezastru

Nu intentionez sa ma substitui agentiilor de presa in ceea ce priveste situatia din Ucraina. Iata insa o stire care m-a lasat cu gura cascata: pe Facebook secretarul Consiliului pentru Securitate si Aparare (un fel de CSAT ucrainean) anunta trimiterea unui batalion de voluntari de pe Euromaidan in estul Ucrainei „pe front”. Aici articolul original de la France Presse preluat de Agerpres, Mediafax si prin ele de toata mass-media din Romania http://www.afp.com/fr/node/2290097

Este exact reteta pentru dezastru: trimiterea unor trupe care nu au in niciun caz experienta de a mentine ordinea, in zone in care nu trebuie sa se aseze in transee si sa lupte cu un inamic clar identificat, ci cu o parte din populatia civila (ridicata sau nu la lupta de rusi, asta conteaza mai putin). Iar cealalta parte a populatiei civile (cel putin pana la Zaporojie, a se vedea si postul de ieri) este indiferenta sau prudenta in niciun caz sustinatoare a noilor autoritati de la Kiev.

Rusia va tipa „ia uite cum masacreaza nationalistii ucraineni pe pasnicii etnici rusi din est”. Daca soldateii luati de pe Maidan vor deschide focul si va muri primul rus din Lugansk sau Donetk atunci cancelariile Europei occidentale vor incepe sa dea din cap si vor mai trage un apel la calm catre cele doua parti.

Perdanti din toata tevatura asta vor iesi oamenii din regiune si in subsidiar noile autoriati de la Kiev…

Reclame

Etichete:,

About Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

etimpu.com | Amintiri din Trecut

Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur

%d blogeri au apreciat asta: