Schengen: ipocrizie si prostie

UPDATE 2 octombrie: Intr-adevar la demagogie politicienii francezi pot da lectii alor nostri. O fosta mnistreasa franceza a lansat o petitie in care spune cum primarii francezi sunt excedati de romii din Romania si Bulgaria. Prin urmare madam se opune aderarii celor doua tari la acrdurile Schengen. Ori e proasta si nu stie ca bulgarii si romanii pot circula liber in Europa iar de la 1 ianuarie nu mai exista restrictii pe piata muncii, ori e complet ipocrita.

Francezii nu mai au liniste din cauza romilor originari din Romania si Bulgaria.

Opozitia, reprezentata de partidul popular (o ciorba politica un fel de PDL) si de Frontul National (un fel de PRM un pic mai temperat) someaza guvernul socialist ca nu cumva sa accepte Romania si Bulgaria in Schengen pentru ca altfel, ma-ntelegi mon cher ne vor invada les Roms si nu putem sa-i primim.

Socialistii (prietenii PSD-ului…) au tipat azi sus si tare ca Romania nu e pregatita sa intre in Schengen asa ca ne vor tranti usa in nas dupa ce initial sustinusera intrarea in doua etape (initial aeroporturile ulterior frontiera terestra). Si asa arata ca sunt fermi si vor pune stavila romilor. Egalite si fraternite mancat-as!

Toata discutia asta e complet cretina si ipocrita. Intrarea in Schenen nu are nimic de-a face cu apararea de nedoriti, inclusiv de romi. Conform tratatului de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana din 2005 (o lectura indigesta si greoaie) statele membre pot impune restrictii pentru accesul pe piata muncii pentru perioade de maxim 7 ani de la data aderarii, adica pana la 31 decembrie 2013. Dupa data respectiva restrictiile nu se mai pot prelungi.

Uitati aici dispozitiile protocolului respectiv

http://www.cdep.ro/ue/tratat/ro/aa00010-re02.ro05.pdf

Tratatul respectiv a fost semnat, asa pentru informare de un Guvern de dreapta francez (exact partidul condus de mititelul ala agitat care face scandal monstru ca nu vrea romi in circumscriptia lui).

Faptul ca nu intram in Schengen inseamna ca Romica si famelia trebuie sa arate un buletin sau pasaport romanesc valabil la Petea, Curtici, Turnu, Nadlac sau Cenad atunci cand ies din Romania si intra in Ungaria sau la Otopeni daca iau avionul. Dupa aia ura si la gara se pot duce timp de trei luni oriunde, din Danemarca pana in Grecia sa-si caute de lucru. Dupa aia ar trebui sa plece ca sa nu fie o povara pentru comunitatea locala. Atentie ! Nu sunt obligati sa revina in Romania, pot sa se duca oriunde. Daca nu au gasit de lucru la Paris se pot duce la Berlin, de acolo la Viena, de acolo la Londra si tot asa.

Eu inteleg ca in perioada actuala de criza francezilor le put romanii (nu toti, ca medici mi se pare ca primesc), dar sa vedem daca-i tine cureaua sa denunte tratatul respectiv. Nu-mi fac iluzii ca Romania va pune cumva lucrurile la punct, dar chiar as fi curios cum vor reactiona francezii cand isi vor da seama ca intrarea sau nu in Schengen nu poate opri pe nimeni.

Macar englezii pot spune ca vor sa iasa din UE ca sa nu fie invadati de hotii romani (si bulgari in subsidiar). Francezii insa au ocazia sa arate cum sustin valorile europene, doar sunt membri fondatori ai UE. Bonne chance!

Reclame

Etichete:

About Radu

Sunt nascut la finele anilor '60 (NU la comanda, dimpotriva) am copilarit in Romania anilor 70 (suportabil), am crescut in cea a anilor 80 (oribil) si m-am maturizat in tranzitia din anii 90 (bulversant si foarte frustrant dar oricum mai bine decat perioada precedenta). In anii 2000 au venit copiii si, trecand de jumatatea vietii, ma intreb incotro ne indreptam. Nu am raspunsuri; incerc si eu sa ghicesc pornind de la materialul furnizat de experienta si de ceea ce se petrece azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

etimpu.com | Amintiri din Trecut

Blog Nostalgic , Amintiri din Copilarie , Amintiri din Epoca de Aur

%d blogeri au apreciat asta: